Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Felkészült a halálugrásra a görög kormány
  2015-06-16 18:36:21, kedd
 
  2015. június 16., kedd 16:04 Napi.hu

Felkészült a halálugrásra a görög kormány

Minden eddiginél határozottabban szembe fordult Görögország hitelezőivel, az eurótagállamokkal és a Nemzetközi Valutaalappal a görög miniszterelnök. Pártja parlamenti képviselői előtt arról beszélt, hogy a donorok meg akarják alázni országát, és ez még a finom jelzők közé tartozott.

Alekszisz Ciprasz, Görögország miniszterelnöke olyan beszédet tartott pártja, a radikális baloldali Sziriza parlamenti képviselői előtt, amely nehezen értelmezhető másként, mint hogy elküldte melegebb égtájakra az országot 2011 óta hitelező eurózónás államokat és IMF-et. Kormánya arra kapott felhatalmazást a januári választásokon a szavazóktól, hogy véget vessen a megszorításokra alapuló válságkezelésnek - fejtegettet. Ennek érdekében olyan megállapodást akarnak a donorokkal, ami nem nehezíti tovább a bérből élők és a nyugdíjasok életét.

Ez a szándékuk azonban nem igazán találkozott a hitelezők elképzelésével - derült ki abból, amivel folytatta beszédét. Egy ponton azzal vádolta a donorokat, hogy meg akarják alázni Görögországot. Az Európai Központi Bank (ECB) kitart amellett, hogy pénzügyi stagnálásra kárhoztassa az országot. Ezzel arra utalhatott, hogy az ECB nagyon szűkre fogta a görög bankok euróellátását, miután attól tart, hogy ha több pénzt pumpálna beléjük, akkor állampapírokat vásárolnának a gyakorlatilag fizetésképtelen kormánytól.

Az IMF a főbűnös?
Merkelnek is nő a tét

Angela Merkel német kancellár újságírók előtt kijelentette: sajnos kevés újdonságot tud mondani Görögország ügyében. Minden erőmmel azon dolgozom, hogy segítsem a három intézményt (az EU-t, az ECB-t és az IMF-et) a helyzet megoldásában. Ebben látom a feladatomat, mindent megteszek azért, hogy a görögök az eurózónában maradjanak - fejtegette. Elemzők szerint Merkel európai vezetői tekintélye súlyos csorbát szenvedne, ha ez utóbbit nem sikerülne elérnie.

Az IMF is megkapta a maga jelzőjét Ciprasztól. Eszerint a Valutaalapot "büntetőjogi felelősség" terheli azokért a károkért, amelyeket a görög gazdaságnak okozott a 2011-ben összeállított első mentőcsomag elindulása óta. Az ügy előzménye, hogy a görög kormány 2010 végén elismerte: éveken át meghamisították a költségvetési adatokat, elfedve azt az apróságot, hogy az ország valójában fizetésképtelen.

A kormányfő állítása szerint az elmúlt hónapokban az IMF ragaszkodott a a görög nyugdíjrendszer kiadásainak további lefaragásához, az alapvető élelmiszerek és az áram áfájának emeléséhez, amivel csak növelte volna a görögökre nehezedő terheket. Itt az ideje, hogy a Valutaalap javaslatai megméretessenek az európai nyilvánosság előtt - folytat nem riadva meg attól, hogy egyesek színpadiasnak minősíthetik javaslatát.

Ciprasz álláspontja szerint kormánya és a hitelezők egyeztetései azért akadtak el, mert az IMF ragaszkodik kemény intézkedéseket tartalmazó elképzeléseihez, az európai tárgyaló felek pedig visszautasítják, hogy áttekintsék az államadósság fenntarthatóságát, azaz tárgyaljanak a tartozások csökkentéséről.

Mit akart ezzel?

A Guardian helyi tudósítója szerint a beszéd a hazai közönségnek szólt. Ezen belül a Sziriza keményvonalas, az alkut elutasító, az EU-IMF hitelprogram folytatásánál akár a drachma visszahozatalát is jobbnak tartó képviselőinek lehetett kedves, amit miniszterelnöküktől hallottak.

Egyes elemzők azt vélték kihallani a beszédből, hogy Ciprasz bevállalná a nyugdíjrendszer megszigorítását, ha cserébe a hitelezők ígéretet tennének az adósságkönnyítésre. Mások szerint a kormányfő és a játékelmélet szakértőjének tartott pénzügyminisztere, Jánisz Varufakisz arra játszik, hogy az EU és az USA katonai stratégiai okokból nem engedi megroggyanni a görög államot. Ezt igyekeznek kihasználni.

A befektetői bizalom gyengül: a Bank of America Merrill Lynch friss felmérésében megkérdezett befektetők 42 százaléka számít a görög államcsődre. Igaz ugyanakkor, hogy csak 15 százalékuk véli úgy, hogy Görögország végül kihullik az eurózónából. Ugyanakkor nem a görög ügyek aggasztják a legjobban őket. A legnagyobb veszélynek a geopolitikai helyzet romlását jelölték meg (erre szavazott 21 százalékuk). Ezt követi a Fed rosszul időzített kamatemelése (20 százalékkal), majd az eurózóna szétesése (18 százalékkal).


http://www.napi.hu/print/599187.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: válságkezelésnek, elképzeléseihez, visszautasítják, meghamisították, miniszterelnöke, nyugdíjrendszer, megszigorítását, megméretessenek, határozottabban, visszahozatalát, fizetésképtelen, megszorításokra, állampapírokat, elképzelésével, miniszterelnök, intézkedéseket, felhatalmazást, csökkentéséről, euróellátását, görögországot, választásokon, megállapodást, lefaragásához, képviselőinek, szakértőjének, folytatásánál, keményvonalas, költségvetési, színpadiasnak, gyakorlatilag, összeállított, valutaalappal, hitelprogram, ragaszkodott, hitelezőivel, valutaalapot, görög kormány, görög miniszterelnök, finom jelzők, radikális baloldali, országot 2011, januári választásokon, megszorításokra alapuló, bérből élők, nyugdíjasok életét, szándékuk azonban, hitelezők elképzelésével, ponton azzal, görög bankok, gyakorlatilag fizetésképtelen, három intézményt, helyzet megoldásában, Nemzetközi Valutaalappal, Alekszisz Ciprasz, Európai Központi Bank, Angela Merkel, Jánisz Varufakisz, America Merrill Lynch,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Beney Zsuzsa - Álom  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Szent György nap  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Pillangó  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Jó éjt  Föld napja április 22  802 esztendeje, 1222. április ...  A fák lelke  A boldogság ült a világvégén  Viharban csak az a fa marad ál...  S a dalok tanulsága  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  próbáljuk ki az őszinteséget  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Volt egy...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Paul David Tripp Április 25  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Ez a jó az alvásban.  Ázzal aki csak szép  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Vannak arcok  A boldogság ült a világvégén  Jó éjt  Gondolatok az életről és szere...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A Gömb  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Pillangó  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa  Tehetségtelen gyerek nincs.  Fodor Ákos költő,  Rögtön puha Mézes Krémes  Alakot vált...  Beney Zsuzsa - Sirató 
Bejegyzés Címkék
görög kormány, görög miniszterelnök, finom jelzők, radikális baloldali, országot 2011, januári választásokon, megszorításokra alapuló, bérből élők, nyugdíjasok életét, szándékuk azonban, hitelezők elképzelésével, ponton azzal, görög bankok, gyakorlatilag fizetésképtelen, három intézményt, helyzet megoldásában, eurózónában maradjanak, maga jelzőjét, görög gazdaságnak, 2011-ben összeállított, költségvetési adatokat, ország valójában, kormányfő állítása, elmúlt hónapokban, alapvető élelmiszerek, áram áfájának, görögökre nehezedő, európai nyilvánosság, hitelezők egyeztetései, európai tárgyaló, államadósság fenntarthatóságát, tartozások csökkentéséről, hazai közönségnek, alkut elutasító, drachma visszahozatalát, nyugdíjrendszer megszigorítását, hitelezők ígéretet, játékelmélet szakértőjének, görög államot, befektetői bizalom, görög államcsődre, görög ügyek, legjobban őket, legnagyobb veszélynek, geopolitikai helyzet, eurózóna szétesése, válságkezelésnek, elképzeléseihez, visszautasítják, meghamisították, miniszterelnöke, nyugdíjrendszer, megszigorítását, megméretessenek, határozottabban, visszahozatalát, fizetésképtelen, megszorításokra, állampapírokat, elképzelésével, miniszterelnök, intézkedéseket, felhatalmazást, csökkentéséről, euróellátását, görögországot, választásokon, megállapodást, lefaragásához, képviselőinek, szakértőjének, folytatásánál, keményvonalas, költségvetési, színpadiasnak, gyakorlatilag, összeállított, valutaalappal, hitelprogram, ragaszkodott, hitelezőivel, valutaalapot, egyeztetései, minősíthetik, halálugrásra, értelmezhető, megkérdezett, megroggyanni, felmérésében, geopolitikai, kamatemelése, államadósság, nyilvánosság, vásárolnának, tárgyaljanak, megoldásában, kijelentette, játékelmélet, élelmiszerek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.